<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — wykluczenie wykonawcy którego oferta podlega odrzuceniu]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/6699/wykluczenie-wykonawcy-ktorego-oferta-podlega-odrzuceniu/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/6699/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w wykluczenie wykonawcy którego oferta podlega odrzuceniu.]]></description>
		<lastBuildDate>Tue, 30 Nov 2010 09:08:51 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: wykluczenie wykonawcy którego oferta podlega odrzuceniu]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49763/#p49763</link>
			<description><![CDATA[<p>http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6700</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (MIRAS)]]></author>
			<pubDate>Tue, 30 Nov 2010 09:08:51 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49763/#p49763</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[wykluczenie wykonawcy którego oferta podlega odrzuceniu]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49750/#p49750</link>
			<description><![CDATA[<p>W postępowaniu zaprojektuj i wybuduj zamawiający w SIWZ zastrzegł, że Cena ofertowa brutto za fazę projektową nie może przekroczyć 3,6% ceny ofertowej brutto za fazę wykonawczą.<br />W jednej z ofert cena za fazę projektową przekracza 4,1% ceny za fazę wykonawczą, czyli zdaniem zamawiającego oferta jest niezgodna z SIWZ (art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp) i należy ją odrzucić. </p><p>Dodatkowo wykonawca w wykazie osób w rubryce podstawa do dysponowania napisał: ?użyczony przez firmę X?. W ofercie znajduje się pisemne zobowiązanie firmy X do udostępnienia swojej wiedzy i doświadczenia (referencje są wystawione na firmę X), nie ma w nim mowy o udostępnieniu osób zdolnych do wykonania zamówienia. <br />Zamawiający zgodnie z art. 26 ust. 3 ustawy Pzp nie wzywa wykonawcy do uzupełnienia pisemnego zobowiązania firmy X do udostępnienia osób zdolnych do wykonania zamówienia, ponieważ oferta podlega odrzuceniu.</p><p>I teraz pytanie, czy taki wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, czy też nie (jak wypełnić druk ZP-17 oraz protokół)? Czy takiego wykonawcę należy wykluczyć z postępowania o udzielenie zamówienia bez wezwania do uzupełnienia dokumentów czy tylko odrzucić jego ofertę? <br />Prosimy o pomoc !!!!!</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ugim)]]></author>
			<pubDate>Tue, 30 Nov 2010 07:55:39 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49750/#p49750</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
