<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/1510/tresc-oferty-nie-odpowiada-tresci-siwz/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/1510/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?.]]></description>
		<lastBuildDate>Thu, 06 Dec 2007 08:04:20 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11663/#p11663</link>
			<description><![CDATA[<p>Nora, odpowiedz!!!</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Piotrek)]]></author>
			<pubDate>Thu, 06 Dec 2007 08:04:20 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11663/#p11663</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11655/#p11655</link>
			<description><![CDATA[<p>Wychodzą różnice w vat, czy mogę skorygować vat na podstawie art.88 ust.2?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (promyk)]]></author>
			<pubDate>Thu, 06 Dec 2007 06:45:48 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11655/#p11655</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11479/#p11479</link>
			<description><![CDATA[<p>sprawdź czy jeżeli policzysz Twoją metodą i metodą Wykonawcy to czy wychodzi Ci różnica?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (danaug)]]></author>
			<pubDate>Fri, 30 Nov 2007 11:44:53 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11479/#p11479</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11475/#p11475</link>
			<description><![CDATA[<p>niestety źle mnie zrozumiałaś Ja okresliłam wartość brutto jako ilośćx cena j. brutto a Wykonawca policzył ilość x cena j. netto x vat</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (promyk)]]></author>
			<pubDate>Fri, 30 Nov 2007 08:52:10 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11475/#p11475</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11471/#p11471</link>
			<description><![CDATA[<p>Ten arkusz kalkulacyjny nawiasem mówiąc jest makabryczny<br />Wykonawcy pwnie zakręciło się w głowie i dlatego policzył po swojemu.<br />wg twojeko arkusza to wartość VAT to (cena netto x ilość x stawka VAT) a dalej piszesz że cena oferty to cena j. brutto x ilość&nbsp; - to inny sposób w obu przypadkach VAT będzie miał inną wartość, więc jakby wykonawca nie liczył to popełni błąd</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (danaug)]]></author>
			<pubDate>Fri, 30 Nov 2007 08:09:01 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11471/#p11471</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[treść oferty nie odpowiada treści SIWZ?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11469/#p11469</link>
			<description><![CDATA[<p>Wykonawca złożył ofertę, w której nie skalkulował ceny zgodnie z postanowieniami SIWZ wymagaliśmy SIWZ,że cenę w ofercie i na fakturach należy okreslić w nastepujący sposób: cena jednostkowa brutto x ilość= wartość brutto. Stworzyłam arkusz kalkulacyjny w ofercie w którym zawarłam 4.jednostkę miary, 5.cenę jed. netto 6.wartość Vat, 7.cenę jed. brutto, 8.wartość brutto przy czym zaznaczone było, że wartość tę należy obliczyć (4x7) czyli jednostka miary x cena j. brutto. Jednak wykonawca skalkował wartośc brutto w inny sposób czyli jednostka miary x cena j. netto x vat. Czy mogę uznać taki sposób obliczenia ceny jako niezgodny z treścią SIWZ i odrzucić ofertę? Proszę o radę. Pozdrawiam i z góry dziekuję.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (promyk)]]></author>
			<pubDate>Fri, 30 Nov 2007 07:42:07 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/11469/#p11469</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
