<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — zobowiązanie podmiotu trzeciego]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/15044/zobowiazanie-podmiotu-trzeciego/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/15044/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w zobowiązanie podmiotu trzeciego.]]></description>
		<lastBuildDate>Mon, 08 Feb 2016 08:31:25 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zobowiązanie podmiotu trzeciego]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/121715/#p121715</link>
			<description><![CDATA[<p>Czy ktoś mi pomoże?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ab123)]]></author>
			<pubDate>Mon, 08 Feb 2016 08:31:25 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/121715/#p121715</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zobowiązanie podmiotu trzeciego]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/121711/#p121711</link>
			<description><![CDATA[<p>Jeszcze jedno pytanie, sytuacja nr II... Wykonawca w formularzu oferty nie wpisał ani, że powołuje się na podwykonawców, ani też na podwykonawców, na których zasoby powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust.2b. W wykazie osób w inf. o podstawie dys. osobami wpisał umowa cywilno-prawna. A dalej w ofercie znajduje się zobowiązanie tego podmiotu. Tylko, że to zobowiązanie nie dotyczy oddania zasobów temu wykonawcy, tylko całkiem innemu..., dot. innego zadania. Nie wiem, czy to uznać za błąd w przygotowywaniu przez wykonawcę oferty?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ab123)]]></author>
			<pubDate>Sun, 07 Feb 2016 18:44:20 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/121711/#p121711</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[zobowiązanie podmiotu trzeciego]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/121710/#p121710</link>
			<description><![CDATA[<p>Wykonawca w formularzu oferty w części Oświadczamy, że następujące części zamówienia zamierzam powierzyć podwykonawcom: wpisał roboty elektryczne i instalacje sanitarne lub nazwa (firma) podwykonawców, na których zasoby powołuję się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2 b, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp wpisał nie dotyczy. W ofercie natomiast znajduje się zobowiązanie podmiotu trzeciego dot. robót elektrycznych. W treści zobowiązania:<br />- zakres udostępnienia wpisał: uprawnienia budowlane do kierowania robotami budowlanymi w specjalności instalacyjnej itp.<br />-sposób wykorzystania: kierownik robót...<br />- charakter stosunku: umowa zlecenie,<br />- zakres udziału: kierowanie robotami,<br />- okres: na czas realizacji zadania.<br />Wykonawca nie dołączył wymaganych w siwz w tym wypadku dokumentów. </p><p>Moim zadaniem, jeżeli wykonawca nie powinien dołączać zobowiązania podmiotu trzeciego. Czy dobrze myślę?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ab123)]]></author>
			<pubDate>Sun, 07 Feb 2016 15:49:53 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/121710/#p121710</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
