<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — art. 142]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/13446/art-142/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/13446/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w art. 142.]]></description>
		<lastBuildDate>Mon, 03 Nov 2014 09:10:45 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110092/#p110092</link>
			<description><![CDATA[<p>To chyba bezpieczniej zawrzeć póki co umowę&nbsp; na 12 miesięcy.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ab123)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Nov 2014 09:10:45 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110092/#p110092</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110090/#p110090</link>
			<description><![CDATA[<p>A wierzę, bo miałam takiego samego. Dopóki nie będzie orzeczeń KIO w zakresie znowelizowanych przepisów, musimy posługiwać się jak zawsze zdrowym rozsądkiem. Ustawa nie mówi wprost, że podwyższenie kosztów nastąpić na od jakiegoś poziomu, ale mówi o wpływie na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę. Musisz przeanalizować ile osób będzie zatrudnionych przy realizacji i zrobić sobie symulację. Inaczej chyba się nie da.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Katiqq)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Nov 2014 08:50:26 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110090/#p110090</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110089/#p110089</link>
			<description><![CDATA[<p>Dla mnie to jednak mało zabawne.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ab123)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Nov 2014 08:40:29 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110089/#p110089</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110088/#p110088</link>
			<description><![CDATA[<div class="quotebox"><cite>ab123 napisał/a:</cite><blockquote><p>Mój prawnik mówi, że nie zna się na zamówieniach...</p></blockquote></div><p>Dobre. Powinien znać się na interpretacji przepisów chociażby.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Katiqq)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Nov 2014 08:33:19 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110088/#p110088</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110087/#p110087</link>
			<description><![CDATA[<p>Mój prawnik mówi, że nie zna się na zamówieniach...</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ab123)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Nov 2014 08:25:25 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110087/#p110087</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110086/#p110086</link>
			<description><![CDATA[<p>A co na to Twój prawnik? Zakładając, że przedsiębiorstwo zatrudnia 100 osób, to nawet zmiana wysokości 2% będzie miała wpływ na koszty przedsiębiorcy.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Katiqq)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Nov 2014 08:20:15 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110086/#p110086</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[art. 142]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110082/#p110082</link>
			<description><![CDATA[<p>Jak zastosować art. 142 w umowach powyżej 12 miesięcy? Czy można wprowadzić np. zapis, że wprowadza się zmiany wysokości wynagrodzenia w przypadku zmian większych niż 5 %?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (ab123)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Nov 2014 07:31:53 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110082/#p110082</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
