<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — Ubezpieczenie]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/11012/ubezpieczenie/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/11012/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w Ubezpieczenie.]]></description>
		<lastBuildDate>Fri, 15 Mar 2013 07:39:07 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90641/#p90641</link>
			<description><![CDATA[<p>Ale kak jak pisałeś to dotyczy wszystkich postępowań, gdzie żądam pozwolenia czy zezwolenia i muszę ten zapis zawierać w siwz i ogłoszeniu?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Bitter)]]></author>
			<pubDate>Fri, 15 Mar 2013 07:39:07 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90641/#p90641</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90447/#p90447</link>
			<description><![CDATA[<p>Hmm, sam się też zastanawiam.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Marcel)]]></author>
			<pubDate>Fri, 08 Mar 2013 09:34:23 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90447/#p90447</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90441/#p90441</link>
			<description><![CDATA[<p>To dlaczego wrzucone jest w paragrafie dotyczącym zamówień&nbsp; o których mowa w art. 131a ust 1??</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Bitter)]]></author>
			<pubDate>Fri, 08 Mar 2013 09:01:09 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90441/#p90441</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90439/#p90439</link>
			<description><![CDATA[<div class="quotebox"><cite>Bitter napisał/a:</cite><blockquote><p>Czy to dotyczy TYLKO zamówień o których mowa w art. 131 a ust 1?</p></blockquote></div><p>Dotyczy ogółu.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Marcel)]]></author>
			<pubDate>Fri, 08 Mar 2013 08:54:59 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90439/#p90439</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Ubezpieczenie]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90436/#p90436</link>
			<description><![CDATA[<p>Witam</p><p>Przygotowuję przetarg poniżej progów na ubezpieczenie oc itd</p><p>Chcemy postawić warunek :</p><p>a)&nbsp; &nbsp; posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania <br />&nbsp; &nbsp; Opis sposobu dokonywania oceny spełniania w/w warunku: warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż posiada zezwolenie na prowadzenie działalności ubezpieczeniowej wydane przez właściwy organ o którym mowa w art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 22 maja 2003 roku o działalności ubezpieczeniowej (Dz. U. z 2010 r. Nr 11, poz. 66 z późn. zm.).</p><br /><p>I teraz jak czytam rozporządzenie w sprawie dokumentów jest w nim paragraf 2 ust. 3</p><p>&quot;3. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w § 1 ust. 1 pkt 1 ? składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma miejsce<br />zamieszkania lub siedzibę, potwierdzające odpowiednio, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności związanej z przedmiotem zamówienia.&quot;</p><p>Czy to dotyczy TYLKO zamówień o których mowa w art. 131 a ust 1?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Bitter)]]></author>
			<pubDate>Fri, 08 Mar 2013 08:29:43 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90436/#p90436</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
