<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — Zamówienia uzupełniające.]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/10280/zamowienia-uzupelniajace/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/10280/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w Zamówienia uzupełniające..]]></description>
		<lastBuildDate>Mon, 03 Sep 2012 11:51:35 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Zamówienia uzupełniające.]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84334/#p84334</link>
			<description><![CDATA[<p>Ok</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Bitter)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Sep 2012 11:51:35 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84334/#p84334</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Zamówienia uzupełniające.]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84333/#p84333</link>
			<description><![CDATA[<p>Po prostu wpisać, że zamawiający przewiduje zamówienia uzupełniające w X %.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Marcel)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Sep 2012 11:50:32 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84333/#p84333</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Zamówienia uzupełniające.]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84332/#p84332</link>
			<description><![CDATA[<p>Witam.</p><p>Szykujemy się do ogłoszenia przetargu na roboty bud. na&nbsp; wykonanie i montaż stolarki okiennej drewnianej. <br />Mamy dokumentację na 6 budynków, ale w przetargu na roboty chcemy zrobić stolarkę na 5 budynków ponieważ jak wynika z kosztorysu inwestorskiego i naszego rozeznania nie mamy zagwarantowane środków na całość.</p><br /><p>Na wypadek, gdyby jednak pieniędzy starczyło chcemy przewidzieć zamówienia uzupełniające - Art. 67 ust. 1 pkt 6.</p><p>Jak to opisać w ogłoszeniu i siwz? Mamy dokumentację i kosztorys.</p><p>Wskazać jakiś procent? Coś takiego :<br />Zamawiający przewiduje skorzystanie z prawa do udzielenia zamówienia uzupełniającego w trybie z wolnej<br />ręki na podstawie art. 67 ust.1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych do 20 % wartości zamówienia podstawowego.</p><p>A może trzeba wskazać jakąs kwotę? </p><p>Wartość szacunkowa to wówczas wartość zamówienia podstawowego plus te 20 %? czy może plus wartość z kosztorysu&gt;?</p><p>pozdrawiam</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Bitter)]]></author>
			<pubDate>Mon, 03 Sep 2012 11:39:02 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84332/#p84332</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
