<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — zastosowanie PZP?]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/8873/" />
	<updated>2011-11-25T13:01:44Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/8873/zastosowanie-pzp/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71611/#p71611" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Dzięki wstępne za info ...</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[norka]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/95423/</uri>
			</author>
			<updated>2011-11-25T13:01:44Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71611/#p71611</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71575/#p71575" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Jeżeli łącznie nie spełniacie powyższych przesłanek to nie.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2011-11-25T11:22:43Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71575/#p71575</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71573/#p71573" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>czyli nie musimy ogłaszac przetargu?</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[norka]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/95423/</uri>
			</author>
			<updated>2011-11-25T10:38:20Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71573/#p71573</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71568/#p71568" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>W/w przesłanki muszą być spełnione łącznie.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2011-11-25T10:08:53Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71568/#p71568</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71567/#p71567" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>tak, czytaliśmy&nbsp; art 13 uat 1 pkt 5&nbsp; więc<br />a/ kwota dofinansowania większa niz 50%<br />b/ wartość zamówienia 1 mln pln<br />c/ prace są m.in. budowlane ale nie wymagajace pozwolenia (prace remontowe dostosowywujące budynek do nowej technologii) plus zakup urządzeń i wartości niematerialnych i prawnych zwiazanych z procesem technologicznym innowacji<br />i dalej mamy dylemat .......</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[norka]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/95423/</uri>
			</author>
			<updated>2011-11-25T09:58:19Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71567/#p71567</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71565/#p71565" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Ustawa Pzp w art. 3 ust. 1 pkt 5 wskazuje, że niezależnie od prawnego statusu danego podmiotu, zobowiązany on będzie do stosowania ustawy, jeśli spełnione zostaną łącznie następujące warunki:</p><p>&nbsp; &nbsp; ponad 50% wartości udzielanego zamówienia jest finansowane ze środków publicznych lub przez podmioty, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1-3a ustawy,<br />&nbsp; &nbsp; wartość zamówienia jest równa lub przekracza kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy,<br />&nbsp; &nbsp; przedmiotem zamówienia są roboty budowlane obejmujące wykonanie czynności w zakresie inżynierii lądowej lub wodnej, budowy szpitali, obiektów sportowych, rekreacyjnych lub wypoczynkowych, budynków szkolnych, budynków szkół wyższych lub budynków wykorzystywanych przez administrację publiczną lub usługi związane z takimi robotami budowlanymi.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2011-11-25T09:48:59Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71565/#p71565</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[zastosowanie PZP?]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71564/#p71564" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Spółka z o.o. (udziałowcy&nbsp; wyłączne osoby prywatne) ma zamiar korzystać z dofinansowania UE na remont budynku i zakup urządzeń w ramach technologii innowacyjnych.Duża kwotowo inwestycja. Czy po ewentualnym przyznaniu dofinansowania firma przy zakupie ma zastosować PZP czy może dokonać zakupu w.w usług i urządzeń w oparciu o jak najbardziej korzystną ekonomicznie ofertę? (np. porównując 3 oferty). Bardzo prosimy o odpowiedź.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[norka]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/95423/</uri>
			</author>
			<updated>2011-11-25T09:19:45Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71564/#p71564</id>
		</entry>
</feed>
