<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — oferta złożona prze s.c.]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/7259/" />
	<updated>2011-03-03T08:00:03Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/7259/oferta-zlozona-prze-sc/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54758/#p54758" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Myszy, wszystko zależy od tego kto składa ofertę czy wszyscy wspólnicy podpisali czy też jeden za pomocą udzielonego mu pełnomocnictwa.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-03T08:00:03Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54758/#p54758</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54751/#p54751" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>w przypadku s.c. mamy do czynienia z przedstawicielstwem ustawowym , a nie pełnomocnictwem (art.96KC)<br />wyrok SO w Gorzowie Wielkopolskim z 9.11.2005 II Ca 44/05<br /> art. 22 i 24&nbsp; muszą złozyć wszyscy wspólnicy którzy powinni być już wymienieni w nazwie s.c.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[myszy1953]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/1436/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-03T07:49:49Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54751/#p54751</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54732/#p54732" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Tak.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-03T06:31:40Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54732/#p54732</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54731/#p54731" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>czyli jeżeli dostarczą mi pełnomocnictwo, do tego że jeden ze wspólników może reprezentować spółkę w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego i ew. do zawarcia umowy, to powinno wystarczyć i te oświadczenia podpisane przez jednego współnika będą wtedy ok. ????</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[and1]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4139/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-03T05:39:37Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54731/#p54731</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54730/#p54730" />
			<content type="html"><![CDATA[<div class="quotebox"><cite>and1 napisał/a:</cite><blockquote><p>co do podpisania oferty to wezwę o pełnomocnictwo dla tego jednego co podpisał ofertę.<br />Natomiast co do oświadczeń z art. 22 i 24 to takowe chyba muszą złożyć dwaj ???</p></blockquote></div><p>może jeden jak ma pełnomocnictwo lub jest to w umowie spółki albo dwaj podpisują się na jednym, albo składa każdy z osobna</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[nina]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4543/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-02T21:45:52Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54730/#p54730</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54729/#p54729" />
			<content type="html"><![CDATA[<div class="quotebox"><cite>Marcel napisał/a:</cite><blockquote><p>Jeżeli podpisał tylko jeden wspólnik wezwać do uzupełnienia stosownego umocowania, czasami w umowie S.C jest tak że każdy ze wspólników umocowany jest do zaciągania zobowiązań tylko do danej kwoty.</p></blockquote></div><p>tak jak Marcel</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[nina]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4543/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-02T21:44:04Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54729/#p54729</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54727/#p54727" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>co do podpisania oferty to wezwę o pełnomocnictwo dla tego jednego co podpisał ofertę.<br />Natomiast co do oświadczeń z art. 22 i 24 to takowe chyba muszą złożyć dwaj ???</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[and1]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4139/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-02T21:18:50Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54727/#p54727</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54724/#p54724" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Jeżeli podpisał tylko jeden wspólnik wezwać do uzupełnienia stosownego umocowania, czasami w umowie S.C jest tak że każdy ze wspólników umocowany jest do zaciągania zobowiązań tylko do danej kwoty.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-02T21:07:11Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54724/#p54724</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[oferta złożona prze s.c.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54722/#p54722" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Jak postępujecie w przypadku gdy ofertę złoży S.C. a podpisze ją tylko jeden współnik.<br />Mam taki przypadek Wykonawca s.c. formularz ofertowy podpisany tylko przez jednego wspólnik i tylko tej jeden wspólnik skłąda oświadczenia z art. 22 i 24.<br />W ofercie brak jakiego kolwiek pełnomocnictwa nie mówiąc już o umowie spółki.<br />Co byście radzili zrobić w takiej sytuacji ???</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[and1]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4139/</uri>
			</author>
			<updated>2011-03-02T21:00:57Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/54722/#p54722</id>
		</entry>
</feed>
