<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — wykluczenie wykonawcy którego oferta podlega odrzuceniu]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/6699/" />
	<updated>2010-11-30T09:08:51Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/6699/wykluczenie-wykonawcy-ktorego-oferta-podlega-odrzuceniu/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: wykluczenie wykonawcy którego oferta podlega odrzuceniu]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49763/#p49763" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6700</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[MIRAS]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/1733/</uri>
			</author>
			<updated>2010-11-30T09:08:51Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49763/#p49763</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[wykluczenie wykonawcy którego oferta podlega odrzuceniu]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49750/#p49750" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>W postępowaniu zaprojektuj i wybuduj zamawiający w SIWZ zastrzegł, że Cena ofertowa brutto za fazę projektową nie może przekroczyć 3,6% ceny ofertowej brutto za fazę wykonawczą.<br />W jednej z ofert cena za fazę projektową przekracza 4,1% ceny za fazę wykonawczą, czyli zdaniem zamawiającego oferta jest niezgodna z SIWZ (art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp) i należy ją odrzucić. </p><p>Dodatkowo wykonawca w wykazie osób w rubryce podstawa do dysponowania napisał: ?użyczony przez firmę X?. W ofercie znajduje się pisemne zobowiązanie firmy X do udostępnienia swojej wiedzy i doświadczenia (referencje są wystawione na firmę X), nie ma w nim mowy o udostępnieniu osób zdolnych do wykonania zamówienia. <br />Zamawiający zgodnie z art. 26 ust. 3 ustawy Pzp nie wzywa wykonawcy do uzupełnienia pisemnego zobowiązania firmy X do udostępnienia osób zdolnych do wykonania zamówienia, ponieważ oferta podlega odrzuceniu.</p><p>I teraz pytanie, czy taki wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, czy też nie (jak wypełnić druk ZP-17 oraz protokół)? Czy takiego wykonawcę należy wykluczyć z postępowania o udzielenie zamówienia bez wezwania do uzupełnienia dokumentów czy tylko odrzucić jego ofertę? <br />Prosimy o pomoc !!!!!</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[ugim]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/3603/</uri>
			</author>
			<updated>2010-11-30T07:55:39Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/49750/#p49750</id>
		</entry>
</feed>
