<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — Usługi pocztowe]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/6021/" />
	<updated>2010-08-06T14:10:35Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/6021/uslugi-pocztowe/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Usługi pocztowe]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/44735/#p44735" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Małe sprostowanie - Monopol Poczty Polskiej kończy się z dniem 31 grudnia 2012 roku</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[karolk]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4126/</uri>
			</author>
			<updated>2010-08-06T14:10:35Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/44735/#p44735</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Usługi pocztowe]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/44734/#p44734" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Ustawa Prawo pocztowe rezerwuje Poczcie Polskiej monopol na dostarczanie przesyłek o wadze do 50 gramów: </p><p>?Art. 47. 1. Operatorowi publicznemu przysługuje wyłączność, z zastrzeżeniem ust. 2, świadczenia usług pocztowych, zwanych dalej &quot;usługami zastrzeżonymi&quot;, polegających na: <br />1) przyjmowaniu, przemieszczaniu i doręczaniu w obrocie krajowym: <br />a) przesyłek z korespondencją, <br />b) przesyłek reklamowych, <br />c) przesyłek innych niż wymienione w lit. a i b, nadanych w sposób uniemożliwiający sprawdzenie zawartości o masie nieprzekraczającej granicy wagowej, o której mowa w ust. 4; <br />2) przyjmowaniu, przemieszczaniu i doręczaniu w obrocie zagranicznym przesyłek o masie nieprzekraczającej granicy wagowej, o której mowa w ust. 4; <br />3) przyjmowaniu i doręczaniu w obrocie krajowym i zagranicznym przesyłek z korespondencją, o ile w procesie przyjmowania lub doręczania stają się one przesyłkami o masie nieprzekraczającej granicy wagowej, o której mowa w ust. 4. <br />4) (uchylony). <br />2. Nie narusza wyłączności świadczenia usług zastrzeżonych przyjmowanie, przemieszczanie i doręczanie przesyłek wymienionych w ust. 1, w obrocie krajowym lub zagranicznym, o masie nieprzekraczającej granicy wagowej, o której mowa w ust. 4, za pobraną przez operatora opłatą, nie niższą niż dwu i półkrotność opłaty za przyjęcie, przemieszczenie i doręczenie przesyłki listowej stanowiącej przesyłkę najniższego przedziału wagowego najszybszej kategorii określonej w cenniku powszechnych usług pocztowych operatora publicznego, o którym mowa w art. 51 ust. 4, obowiązującego w danym czasie odpowiednio w obrocie krajowym i zagranicznym. <br />3. Do usług zastrzeżonych, o których mowa w ust. 1, nie zalicza się wymiany dokumentów. <br />4. Granica wagowa usług zastrzeżonych wynosi 50 g.? <br />Monopol Poczty Polskiej kończy się z dniem 31 grudnia 2010 roku</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[karolk]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4126/</uri>
			</author>
			<updated>2010-08-06T14:05:04Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/44734/#p44734</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Usługi pocztowe]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/44728/#p44728" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Czy ktoś udzielił zamówienia na usługi pocztowe w trybie z wolnej ręki i znalazł przesłanki na udzielenie zamówienia w tym trybie?<br />Na forum UZP znalazłem opinię, że można na podstawie art. 5 ust. 1 Pzp, ale wątpię w taką interpretację!<br />Marek</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marek]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/10414/</uri>
			</author>
			<updated>2010-08-06T12:53:32Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/44728/#p44728</id>
		</entry>
</feed>
