<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — art. 142]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/13446/" />
	<updated>2014-11-03T09:10:45Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/13446/art-142/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110092/#p110092" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>To chyba bezpieczniej zawrzeć póki co umowę&nbsp; na 12 miesięcy.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[ab123]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4960/</uri>
			</author>
			<updated>2014-11-03T09:10:45Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110092/#p110092</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110090/#p110090" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>A wierzę, bo miałam takiego samego. Dopóki nie będzie orzeczeń KIO w zakresie znowelizowanych przepisów, musimy posługiwać się jak zawsze zdrowym rozsądkiem. Ustawa nie mówi wprost, że podwyższenie kosztów nastąpić na od jakiegoś poziomu, ale mówi o wpływie na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę. Musisz przeanalizować ile osób będzie zatrudnionych przy realizacji i zrobić sobie symulację. Inaczej chyba się nie da.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Katiqq]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/1426/</uri>
			</author>
			<updated>2014-11-03T08:50:26Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110090/#p110090</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110089/#p110089" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Dla mnie to jednak mało zabawne.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[ab123]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4960/</uri>
			</author>
			<updated>2014-11-03T08:40:29Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110089/#p110089</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110088/#p110088" />
			<content type="html"><![CDATA[<div class="quotebox"><cite>ab123 napisał/a:</cite><blockquote><p>Mój prawnik mówi, że nie zna się na zamówieniach...</p></blockquote></div><p>Dobre. Powinien znać się na interpretacji przepisów chociażby.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Katiqq]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/1426/</uri>
			</author>
			<updated>2014-11-03T08:33:19Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110088/#p110088</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110087/#p110087" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Mój prawnik mówi, że nie zna się na zamówieniach...</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[ab123]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4960/</uri>
			</author>
			<updated>2014-11-03T08:25:25Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110087/#p110087</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: art. 142]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110086/#p110086" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>A co na to Twój prawnik? Zakładając, że przedsiębiorstwo zatrudnia 100 osób, to nawet zmiana wysokości 2% będzie miała wpływ na koszty przedsiębiorcy.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Katiqq]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/1426/</uri>
			</author>
			<updated>2014-11-03T08:20:15Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110086/#p110086</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[art. 142]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110082/#p110082" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Jak zastosować art. 142 w umowach powyżej 12 miesięcy? Czy można wprowadzić np. zapis, że wprowadza się zmiany wysokości wynagrodzenia w przypadku zmian większych niż 5 %?</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[ab123]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/4960/</uri>
			</author>
			<updated>2014-11-03T07:31:53Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/110082/#p110082</id>
		</entry>
</feed>
