<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — Ubezpieczenie]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/11012/" />
	<updated>2013-03-15T07:39:07Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/11012/ubezpieczenie/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90641/#p90641" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Ale kak jak pisałeś to dotyczy wszystkich postępowań, gdzie żądam pozwolenia czy zezwolenia i muszę ten zapis zawierać w siwz i ogłoszeniu?</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Bitter]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/801/</uri>
			</author>
			<updated>2013-03-15T07:39:07Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90641/#p90641</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90447/#p90447" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Hmm, sam się też zastanawiam.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2013-03-08T09:34:23Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90447/#p90447</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90441/#p90441" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>To dlaczego wrzucone jest w paragrafie dotyczącym zamówień&nbsp; o których mowa w art. 131a ust 1??</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Bitter]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/801/</uri>
			</author>
			<updated>2013-03-08T09:01:09Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90441/#p90441</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Ubezpieczenie]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90439/#p90439" />
			<content type="html"><![CDATA[<div class="quotebox"><cite>Bitter napisał/a:</cite><blockquote><p>Czy to dotyczy TYLKO zamówień o których mowa w art. 131 a ust 1?</p></blockquote></div><p>Dotyczy ogółu.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2013-03-08T08:54:59Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90439/#p90439</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Ubezpieczenie]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90436/#p90436" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Witam</p><p>Przygotowuję przetarg poniżej progów na ubezpieczenie oc itd</p><p>Chcemy postawić warunek :</p><p>a)&nbsp; &nbsp; posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania <br />&nbsp; &nbsp; Opis sposobu dokonywania oceny spełniania w/w warunku: warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż posiada zezwolenie na prowadzenie działalności ubezpieczeniowej wydane przez właściwy organ o którym mowa w art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 22 maja 2003 roku o działalności ubezpieczeniowej (Dz. U. z 2010 r. Nr 11, poz. 66 z późn. zm.).</p><br /><p>I teraz jak czytam rozporządzenie w sprawie dokumentów jest w nim paragraf 2 ust. 3</p><p>&quot;3. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w § 1 ust. 1 pkt 1 ? składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma miejsce<br />zamieszkania lub siedzibę, potwierdzające odpowiednio, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności związanej z przedmiotem zamówienia.&quot;</p><p>Czy to dotyczy TYLKO zamówień o których mowa w art. 131 a ust 1?</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Bitter]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/801/</uri>
			</author>
			<updated>2013-03-08T08:29:43Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/90436/#p90436</id>
		</entry>
</feed>
