<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — Tylko oświadczenia z art. 22 i 24]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/10348/" />
	<updated>2012-09-18T10:27:13Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/10348/tylko-oswiadczenia-z-art-22-i-24/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Tylko oświadczenia z art. 22 i 24]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84860/#p84860" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>zasada równego traktowania wykonawców. skoro od naszego się nie żąda dokumentu, to dlaczego mamy żądać od zagranicznego.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[szad]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/200/</uri>
			</author>
			<updated>2012-09-18T10:27:13Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84860/#p84860</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Tylko oświadczenia z art. 22 i 24]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84847/#p84847" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Dzięki, bo już mi mieszali :&gt;</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Bitter]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/801/</uri>
			</author>
			<updated>2012-09-18T07:54:01Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84847/#p84847</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Tylko oświadczenia z art. 22 i 24]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84844/#p84844" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Tak jest.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[szad]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/200/</uri>
			</author>
			<updated>2012-09-18T07:50:03Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84844/#p84844</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Tylko oświadczenia z art. 22 i 24]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84837/#p84837" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Witam.</p><p>Przygotowuję SIWZ na mały przetarg nieograniczony.</p><p>Chcemy żądać tylko 2 oświadczeń, jednego o spełnianiu warunków a drugiego z art. 24.</p><p>Gdy żądaliśmy dodatkowo jeszcze odpisu z właściwego rejestru to w ogłoszeniu i siwz pisaliśmy :<br />&quot;Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:<br />III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:<br />&nbsp; &nbsp; nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert&quot;</p><p>Rozumiem, że teraz nic nie zaznaczam w BZP ani nie piszę w siwz co ma przedstawić wykonawca zagraniczny , bo ten zapis dot. tylko sytuacji gdy żąda się odpisu z właściwego rejestru?</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Bitter]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/801/</uri>
			</author>
			<updated>2012-09-18T07:28:17Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84837/#p84837</id>
		</entry>
</feed>
