<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<title type="html"><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — Zamówienia uzupełniające.]]></title>
	<link rel="self" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/atom/topic/10280/" />
	<updated>2012-09-03T11:51:35Z</updated>
	<generator>PunBB</generator>
	<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/10280/zamowienia-uzupelniajace/</id>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Zamówienia uzupełniające.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84334/#p84334" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Ok</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Bitter]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/801/</uri>
			</author>
			<updated>2012-09-03T11:51:35Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84334/#p84334</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Odp: Zamówienia uzupełniające.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84333/#p84333" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Po prostu wpisać, że zamawiający przewiduje zamówienia uzupełniające w X %.</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Marcel]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/708/</uri>
			</author>
			<updated>2012-09-03T11:50:32Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84333/#p84333</id>
		</entry>
		<entry>
			<title type="html"><![CDATA[Zamówienia uzupełniające.]]></title>
			<link rel="alternate" href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84332/#p84332" />
			<content type="html"><![CDATA[<p>Witam.</p><p>Szykujemy się do ogłoszenia przetargu na roboty bud. na&nbsp; wykonanie i montaż stolarki okiennej drewnianej. <br />Mamy dokumentację na 6 budynków, ale w przetargu na roboty chcemy zrobić stolarkę na 5 budynków ponieważ jak wynika z kosztorysu inwestorskiego i naszego rozeznania nie mamy zagwarantowane środków na całość.</p><br /><p>Na wypadek, gdyby jednak pieniędzy starczyło chcemy przewidzieć zamówienia uzupełniające - Art. 67 ust. 1 pkt 6.</p><p>Jak to opisać w ogłoszeniu i siwz? Mamy dokumentację i kosztorys.</p><p>Wskazać jakiś procent? Coś takiego :<br />Zamawiający przewiduje skorzystanie z prawa do udzielenia zamówienia uzupełniającego w trybie z wolnej<br />ręki na podstawie art. 67 ust.1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych do 20 % wartości zamówienia podstawowego.</p><p>A może trzeba wskazać jakąs kwotę? </p><p>Wartość szacunkowa to wówczas wartość zamówienia podstawowego plus te 20 %? czy może plus wartość z kosztorysu&gt;?</p><p>pozdrawiam</p>]]></content>
			<author>
				<name><![CDATA[Bitter]]></name>
				<uri>https://www.noweprzetargi.pl/forum/user/801/</uri>
			</author>
			<updated>2012-09-03T11:39:02Z</updated>
			<id>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/84332/#p84332</id>
		</entry>
</feed>
